Графік роботи:

Будні: 10:00–19:00

Сб: 12:00–18:00

0
Мій кошик
Укр
Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань

Ефірна олія Перцю чорного, 10 мл.

В наявності
Артикул: 197
600 грн
Порівняти
Увійдіть на сайт щоб
додати товар в список бажань
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки

Самовивіз з нашого магазину — безкоштовно.

«Нововю поштою» по Україні — 70 грн.

Більше інформації про доставку

  • Готівкою при отриманні
  • Кредитною карткою
  • Оплата частинами ПриватБанк та monobank

Гарантія від виробника 12 місяців.

Опис

Антицелюлітний засіб. Стимулюючі та тонізуючі властивості дозволяють включати перець у засоби для спортсменів, він покращує м'язовий тонус. Можна також включати у масажні суміші при ревматизмі і артриті, спортивних травмах і розтягуваннях.

Piper nigrum L.

Ботанічна назва: Piper nigrum, Black Pepper Oil (англ.), essence de poivre (франц.), Pfenerol (нім.), oleum piperis (лат.)
Сімейство: Перечні (Piperaceae)
Частини рослини, що використовуються: сухі ягоди
Метод отримання: парова дистиляція
Країна зростання: Індонезія

Чорний перець із незапам'ятних часів привертав увагу людей своїм пряним смаком та неповторним ароматом. У Стародавньому Римі з IV ст. до зв. е. вважався цінною добавкою у їжу. Під час раннього середньовіччя він іноді використовувався як платіжний засіб і високо цінувався.
У Європу чорний перець потрапляв з Індії та з Молуккських островів довгим шляхом – на арабських кораблях до Олександрії, а звідти до Венеції, яка до XVI ст. була монополістом у торгівлі зі Сходом. Португальці, відкривши морський шлях до Індії, мабуть, першими з європейців побачили, як росте перець.
Чорний перець (Piper nigrum L.) відноситься за ботанічною класифікацією до сімейства перцевих (Piperaceae). Цей чагарник, що нагадує виноград або ліани, поширений у дикому вигляді у вологих тропічних місцях Індії і широко культивується там і на островах Південно-Східної Азії.
До Другої світової війни загальне виробництво чорного перцю перевищувало 60 000 т на рік, причому більше 50 000 т вироблялося в Індонезії. Після воєнної розрухи цей рівень було досягнуто лише наприкінці 50-х років.
Найважливішими постачальниками стали Індія та Мадагаскар.
В Індії з 1 га культурних плантацій вдається здобути 250 кг товарного чорного перцю. Збирання зерен перцю ведуть у момент, коли вони не досягають зрілості, потім їх сушать 5-7 днів на сонці. Зелені зерна стають темно-коричневими. Їх і називають чорним перцем.
При збиранні зрілого насіння, подальшому вимочуванні у воді 7-9 днів, видаленні набряклої оболонки і сушіння виходить білий перець, який, як і чорний, є предметом експорту, хоча і в значно меншому обсязі.
Одержання ефірної олії чорного перцю методом перегонки з парою, розпочату в Європі XVII в., тривалий час велося на європейських підприємствах та у США на власній апаратурі з привізного перцю. Тепер вважається більш економічним виробництво олії за місцем вирощування перцю, оскільки це дозволяє використовувати опалі і некондиційні зерна.
Вихід ефірної олії при її відгоні з водяною парою із попередньо подрібненого чорного перцю становить 1-3% залежно від якості сировини. Олія є безбарвною або зеленою рідиною з перцевим ароматом. Пекучий смак чорного перцю в олії майже не відчувається, так як носій цього смаку (алкалоїд піперин) насилу переганяється з парою. Дані про вміст цього алкалоїду в олії є суперечливими. Ймовірно, воно залежить від умов перегонки та може досягти 5-9%.
Серед інших компонентів, що впливають на аромат та інші властивості олії, слід зазначити наявність лимонену (13-22%), сабінену (до 16%), великої кількості монотерпенових вуглеводнів, каріофілеї (16-18%), альфа-бергамотена (близько 4 %), який має аромат перцю, та інших сесквітерпенових вуглеводнів. Знайдено також десятьма частками відсотка геліотропіну та похідних піридину. Вони є продуктами деградації піперину.

 

Олія перцю успішно застосовується в масажних сумішах при болях і скутості в м'язах, але пропорція його має бути дуже мала, щоб не викликати подразнення шкіри. Стимулюючі та тонізуючі властивості дозволяють включати перець у засоби для спортсменів, він покращує м'язовий тонус. Чорний перець у невеликих кількостях можна також включати в масажні суміші при ревматизмі та артриті, спортивних травмах та розтягуваннях.
Застосовується у масажних сумішах від целюліту.

Олія чорного перцю має зігрівальну дію і викликає почервоніння шкіри. Використовується як ефективний засіб під час обмороження.

Перець - імунностимулятор, що використовується в супровідній терапії при лікуванні багатьох інфекційних хвороб, забезпечуючи мінімальні терміни одужання. У дуже малих дозах олія чорного перцю може збивати високу температуру.

Якщо проводити екстракцію чорного перцю спиртом або ацетоном, то після відгону розчинника виходить резиноїд перцю (Pepper oleoresin), який може містити більше 25% піперину. Цей резиноїд має сильний пекучий смак. Його застосовують у харчовій промисловості.

Посібники з ароматерапії відзначають збуджуючу та стимулюючу дію олії чорного перцю. Його рекомендують застосовувати при м'язових та ревматичних болях, а також для покращення апетиту та полегшення циркуляції крові.

Новий відгук або коментар
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
Вгору